Brugge Business School gaat van start met Postgraduaat Douane & Accijnzen

Op vrijdag 19 september 2014 gaat in Brugge de nieuwe Postgraduaatsopleiding Douane & Accijnzen van start. De opleiding richt zich op eenieder die actief is of wil worden in de wereld van logistiek, douaneadministratie en internationale handel, alsook diegene die met deze aspecten dagdagelijks in aanraking komen.

De cursus heeft als doel de student in staat te stellen een efficiënte en correcte relatie met de douane te onderhouden. De nadruk ligt op een correct aangiftebeleid en een goed beheer van de relevante vergunningen. Tijdens deze cursus wordt een maximale informatiedeling nagestreefd, waarbij de student zal kunnen beschikken over praktische gegevens inzake databanken, contactgegevens en inlichtingen.

Het onderdeel accijnzen wordt beperkt tot aangifteverplichtingen bij invoer en uitvoer, alsook doorvoer. Voor het onderdeel goederenstroom wordt ingegaan op de verschillende transportmodi die in België worden gebruikt. Meer info over de opleiding via www.bruggebusinesssschool.be (opleiding douane & accijnzen)

Deze opleiding werd ontwikkeld in het kader van het Interreg IV A Project Oost West Poort en met de steun van: