Blue Accelerator terug op zijn plaats

Na een korte afwezigheid werd de container van het maritiem testplatform Blue Accelerator op 15 september opnieuw op de bijhorende paal voor de kust van Oostende bevestigd.
 
Blue Accelerator 2.0.
 
Midden augustus werd de technische container tijdelijk gedemonteerd voor een noodzakelijke upgrade van de operationele ruimte. Blue Accelerator 2.0 kreeg een stevige opwaardering:
  • verbeterde beveiliging
  • vernieuwde energievoorzieningen met o.a. zonnepanelen met een hoger rendement
  • bijkomende sensoren
  • uitgebreidere datacommunicatie.
Met deze technische verbeteringen kan het maritiem testplatform Blue Accelerator zich meten met de meest gesofisticeerde testplatformen overal ter wereld. Blue Accelerator 2.0 is nu uitgerust om offshore de meest uitdagende testonderzoeken tot een goed einde te brengen.
 
 
De operatie was geen sinecure. Twee sleepboten verplaatsten het containergedeete op een drijvend ponton van de haven van Oostende naar de juiste locatie op 500m voor de kustlijn. Twee kranen waren nodig om de container opnieuw op de correctie positie te monteren.
 
Meer informatie over ons maritiem testplatform vindt u op de website van Blue Accelerator of op de pagina van Blue Accelerator op LinkedIn.