Binnenvaartevent 'Val als een blok voor de waterweg'

Op donderdag 14 juni organiseerde de POM West-Vlaanderen samen met De Vlaamse Waterweg nv, Voka West-Vlaanderen en Waterwegen & Zeekanaal vzw het event ‘Val als een blok voor de binnenvaart’ bij Isolava in Wielsbeke. Dit event is het startschot van een reeks binnenvaartevents om het bedrijfsleven warm te maken voor de binnenvaart.

Dit event vloeit voort uit het symposium ‘Haal de banden aan met de binnenvaart’, georganiseerd op vrijdag 18 mei door De Vlaamse Waterweg nv samen met 'Waterwegen en Zeekanaal vzw' en 'vzw Netwerk de Scheepvaart' in de Lamotsite in Mechelen. De komende maanden trekken De Vlaamse Waterweg nv en haar partners naar aanleiding van dit symposium het land rond met verschillende binnenvaartevents. Op14 juni startte de reeks in West-Vlaanderen, meer bepaald bij Isolava in Wielsbeke.

Het versterken van de modal shift bij verladers blijft op vandaag een hot topic, onder meer omwille van de congestie op de weg. West-Vlaanderen zet daarom sterk in op de uitbouw van alternatieve transportmodi. Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen, gaf in zijn toespraak ook nog mee dat Midden-West-Vlaanderen zal investeren in River Terminals in Wielsbeke en Roeselare. Ook daar ziet Voka West-Vlaanderen kansen voor West-Vlaamse ondernemingen. “De aankondiging dat Roeselare eveneens containers zal kunnen ontvangen verhoogt de multimodale rol van de terminal. Aangezien er daardoor nog meer omliggende bedrijven gebruik kunnen maken van de terminal, kunnen we deze beslissing alleen maar toejuichen”, aldus Bert Mons.  

Lees hier het volledig persbericht van De Waterweg