Bezoek deze zomer de 'Meer Weer'-expo in Oostende

Eén organiseert deze zomer voor de eerste keer een interactieve doe-expo over het weer in het Kursaal van Oostende. Op de expo ‘Meer Weer’ kunnen jong en oud onder meer fascinerende weetjes, leuke weerateliers en ‘instagrammable’ fotodecors ontdekken. Met twee deelnemende decors brengen wij de windenergiesector en testplatform Blue Accelerator onder de aandacht. 

Beleef een hele zomer lang het weer in geuren en kleuren. De ‘Meer Weer’-expo dompelt je onder in verschillende weerthema’s. U ontdekt er alles over natuurfenomenen, aarde, klimaat, sterrenkunde, ruimtevaart, zon, duurzaamheid en zee. De expo is een visueel feest voor jong en oud. Posseer voor een van de 50 prachtige en ‘instagrammable’ fotodecors in de verschillende weerthema’s, opgefleurd met leuke weetjes van Frank Deboosere.

Unieke samenwerkingen

Weervrouw Sabine Hagedoren en weermannen Frank Deboosere en Bram Verbruggen werken achter de schermen mee aan enkele onderdelen van de expo. Ze zijn ook de ambassadeurs van de expo. Wij hebben  een verrekijker laten installeren die vanuit de expo zicht bieden op een onze ‘Blue Accelerator’. Onze container test nieuwe technologieën op zee en doet allerlei metingen. Met een QR-code kan u zelfs live een aantal metingen volgen. Zo ontdekt u hoe warm het zeewater die dag is en hoe hoog de golven die dag zijn. Ons ander decor brengt een van de schilderijen van Herr Seele en Kamagurka van de expo Koning Zeewind tot leven. 

Interesse om een kijkje te nemen? Neem een kijkje op www.meeraanzee.be of doe mee aan onze LinkedInwedstrijd en win een gratis duoticket!

Hier vindt u het wedstrijdreglement van deze wedstrijd.

PRAKTISCH:

  • Meer info vindt u op www.meerweeraanzee.be
  • De expo loopt van 3 juli t.e.m. 29 augustus telkens van 11u tem 18u
  • Het adres: het Kursaal van Oostende, Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende
  • Toegangsprijs: 11 EUR via de site en 12,5 EUR aan de kassa
  • Om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen, worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.