Bedrijven besparen 650.000 euro op jaarbasis door in groep over te stappen van energieleverancier

Al voor de zevende maal organiseerde de POM West-Vlaanderen, dit keer in samenwerking met de POM Antwerpen en de POM Limburg, een groepsaankoop voor groene stroom en gas. Dat dit initiatief zijn nut heeft, werd eens te meer bewezen door de mooie financiële resultaten: de 55 deelnemende bedrijven samen besparen € 647.000 op jaarbasis.


Naast het beperken van het energieverbruik is het afsluiten van een voordelig contract voor gas en elektriciteit de meest voor de hand liggende manier voor bedrijven om de energiekosten te drukken. Via de recente groepsaankoop voor bedrijven, op initiatief van de POM West-Vlaanderen, POM Antwerpen en POM Limburg, konden bedrijven op een makkelijke manier overstappen en tegelijk een voordelig tarief verkrijgen. 55 bedrijven schreven zich dit jaar in, waarvan 36 uit West-Vlaanderen. Zij realiseerden samen een besparing van € 647.000 op jaarbasis door naar een goedkopere leverancier over te stappen. Dit komt overeen met een gemiddelde besparing van € 6.399 per aansluiting voor elektriciteit en € 5.191 voor gas.


Met de groepsaankoop beoogt de POM West-Vlaanderen niet alleen een forse besparing op de energiefactuur van de deelnemende bedrijven, maar wil zij ook groene energie uit eigen streek een kans geven.In totaal dienden 8 leveranciers offertes in. De deelnemende bedrijven voor elektriciteit, met een totaal jaarverbruik binnen de groepsaankoop van 23,4 GWh, werden toegewezen aan Elexys, Lampiris en Watz. Voor gas werden contracten toegekend aan Electrabel, ENI en Lampiris. Het totale gasverbruik van alle deelnemers samen bedroeg 33,4 GWh. Voor de begeleiding van de groepsaankoop en het onderhandelen met de leveranciers, schakelden de POM’s het studiebureau Zero Emission Solutions in.

Nieuwe groepsaankoop

Ondernemers die info willen over een volgende groepsaankoop, kunnen zich registreren via www.eco2profit.eu/groepsaankoop.

Meer info

Geert Dangreau
Projectcoördinator energie POM West-Vlaanderen
E geert.dangreau@pomwvl.be
T 050 40 72 67 of GSM 0473 89 49 23
Koning Leopold III-laan 66,
8200 St-Andries Brugge