Multimodale platformen

West-Vlaanderen genereert als sterk industriële regio omvangrijke goederenstromen. Om deze goederenstromen efficiënter en effectiever te ontsluiten investeert POM West-Vlaanderen gericht in multimodale platformen, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de River Terminal Wielsbeke aan de Leie. Deze terminal werd in 2014 overgenomen van Katoen Natie door de NV WestPoort met de bedoeling deze binnenvaart terminal te revitaliseren. Twee exploitanten werden aangesteld, namelijk Ship-it voor de overslag van bulk en paletten, Delcatrans voor de overslag van containers. Na een moeilijke aanzet, kent de binnenvaartterminal onders deze nieuwe exploitanten een steile opgang.

En zo investeert POM West-Vlaanderen fors, samen met Waterwegen en Zeekanaal NV (voor zo'n 10 miljoen euro), in de ontwikkeling binnenvaartplatformen. Enerzijds wordt in de komende 3 jaar geïnvesteerd in de renovatie en de uitbreiding van de River Terminal Wielsbeke. Daarnaast staat ook de aanleg van een nieuwe binnenvaartterminal, namelijk River Terminal Roeselare, op het kanaal Roeselare-Leie, op het programma.

Deze ambitieuze vooruitblik, in aanwezigheid van de partners, werd uitgebreid toegelicht tijdens het succesvol Customer Event in Wielsbeke op 15 juni 2017. Bekijk hieronder de reportage van Focus-wtv:

Contact: www.riverterminalwielsbeke.be