Machinebouw & Mechatronica centrum West-Vlaanderen

Dit project bouwt vijf gloednieuwe labs om antwoorden te bieden op de uiteenlopende uitdagingen waar machinebouwers vandaag mee geconfronteerd worden.

Industrie 4.0 zorgt voor heel wat nieuwe technologieën binnen de productieomgeving: augmented & virtual reality, collaboratieve robots, big data, Internet of Things … Met dit project wordt de expertise van de West-Vlaamse kenniscentra rond Industrie 4.0 gebundeld om de maakbedrijven klaar te stomen voor de toekomst. 

Deze labs vallen onder de noemer van de Fabriek voor de Toekomst Machinebouw & Mechatronica en vormen samen één geheel. Bedrijven krijgen er ook de mogelijkheid om concrete vragen te stellen en toepassingen uit te proberen in de labs. Meer info op de website van de Fabriek voor de Toekomst.

Contact:

Eline Persyn
eline.persyn@pomwvl.be
Tel: 056 / 29 27 90

Het project “Machinebouw en Mechatronica centrum West-Vlaanderen” werd ingediend in het kader van de Geïntegreerde Territoriale Investeringen (GTI) West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. Sirris, KU Leuven, Howest, POM West-Vlaanderen en TUA West werken samen om het project te realiseren. De totale projectkost bedraagt 4.270.521 euro. Minstens 700.000 euro hiervan wordt met provinciale middelen toegereden. Het project rekent daarnaast op 1,7 miljoen Europese steun van het Europees Fonds voor Regionele Ontwikkeling (EFRO) en Vlaams minister Muyters kende ruim 850.000 euro toe uit het Hermes-fonds.