‘Ik Zomer West-Vlaams’ garantie op een zomer vol beleving

Zomer 2020 wordt bijzonder. Heel wat mensen brengen deze zomer hun vakantie in eigen land, provincie of gemeente door. Ook veel toeristen zullen de weg naar West-Vlaanderen terugvinden. De provincie West-Vlaanderen bundelt alle krachten om met de campagne ‘Ik Zomer West-Vlaams’ een zomervakantie met veel beleving aan de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek op poten te zetten. Steden en gemeenten krijgen één euro per inwoner - in totaal 1,2 miljoen euro - om meer beleving in heel West-Vlaanderen op een veilige manier te creëren.

Alle 64 gemeenten beantwoordden deze oproep positief en werkten creatieve initiatieven uit. Al deze acties zijn gebundeld terug te vinden op het nieuwe platform www.ikzomerwestvlaams.be, samen met nog meer inspiratie voor een schitterende zomer in West-Vlaanderen.

Heel wat van die activiteiten bij u om de hoek zijn niet alleen leuk maar vooral lekker. Tijdens een wandeling, picknick, fietstocht of bedrijfsbezoek proeft u het lekkerste van de streek. Ontmoet de vaklui achter de hoeve- en streekproducten en maak samen de weg die uw voeding aflegt korter. Zomert ook u korte keten? Bekijk het volledig aanbod uit eigen streek op www.ikzomerkorteketen.be.

POM en OC West gaven input aan het luik ‘shopping’. Winkelen is meer dan alleen kopen, het is een beleving dat staat voor bruisende kernen garant staat. Steden en gemeenten  zetten hun beste beentje voor om de ultieme shopping experience te creëren, voor jong en oud. Met straatanimatie, wandelzoektochten in de winkelstraten, shopping shuttles, speuren in etalages … worden winkelgebieden deze zomer extra in de verf gezet.

En wie op zoek is naar nog meer shoppingtips of het aanbod van de 'Ik koop lokaal'-ambassadeurs kan ook op www.ikzomerwestvlaams.be terecht. De tips worden de hele zomer aangevuld!