Ga veilig aan de slag met social distancing

Iedereen kijkt reikhalzend uit naar een exitstrategie om het normale leven terug op te starten. Uiteraard is het belangrijk dat dit ook voor het bedrijfsleven op een veilige manier gebeurt. POM West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen lanceren samen de website www.veiligaandeslag.be. Op dit digitaal inspirerend platform bundelen we alle beschikbare informatie en illustreren we met praktijkvoorbeelden hoe ondernemers alle maatregelen zoals social distancing het best op de werkvloer implementeren.

De gezondheid van de mensen primeert, maar is er ook nood aan een gezonde economie. Onze werkgevers hebben nood aan een perspectief en een plan. Steeds meer bedrijven willen terug opstarten. Dit kan enkel als er voldoende maatregelen worden genomen om veilig te kunnen werken. Als regio hebben we er alle belang bij dat onze bedrijven de komende weken een vlotte en vooral veilige heropstart van hun activiteiten realiseren. Met dit platform beden we ondernemingen een instrument aan hun werknemers in de meest veilige omstandigheden te laten werken.

Uit de recentste enquête van Voka blijkt dat 2 op 3 ondernemingen nu al coronaproof kunnen werken en nog eens 2 op de 10 wil nog extra maatregelen treffen om de veiligheid van de medewerkers te garanderen. We updaten het platform ook regelmatig met nieuwe ideeën en praktijkvoorbeelden. Deze noodzakelijke maatregelen zijn wellicht voor een langere periode noodzakelijk. Het platform volgt ook de aanbevelingen en opgelegde maatregelen vanuit de Nationale Veiligheidsraad op, net als de sectorale afspraken binnen de protocollen. Gekoppeld aan het informatie-en inspiratieluik, willen we met dit platform ook ondernemers dichter bij elkaar brengen. Vraag en aanbod rond bijvoorbeeld plexiglas, mondmaskers, handschoenen, ontsmettingsgel … verzamelen we op het platform.

Meer info: www.veiligaandeslag.be