Future Logistics Hub: Maak kennis met de logistiek van de toekomst.

West-Vlaanderen wil zich verder ontwikkelen tot een innovatieve, logistieke topregio geïnspireerd op de principes van Physical Internet, hét streefbeeld op logistiek vlak. Ontdek de logistiek van de toekomst tijdens een bezoek aan de Future Logistcs Hub van POM West-Vlaanderen, dé hotspot voor logistieke innovaties. 

Physical Internet: waarom

De vele inefficiënties in de supply chains en de enorme impact op het milieu liggen aan de basis van een grootse uitdaging, namelijk goederen wereldwijd verplaatsen, bewerken, stockeren ... op een sociaal, ecologisch en economisch duurzame manier! 
De oplossing? Het Physical Internet. 

Physical Internet: wat

In de Future Logistics Hub maakt u kennis met het 'wat en waarom' van Physical Internet. Ook illustreren we hoe u via verschillende deelaspecten kan evolueren richting dat Physical Internet.

POM West-Vlaanderen focust hierbij op:digitaliseren, automatiseren, collaborative shipping, 1PL-5PL/VAL-VAS en last mile logistics.

Van de theorie naar de praktijk

Deze principes vinden al volop hun weg in de bedrijfs- en onderwijswereld. Via interactieve hubs ontdekt u concrete innovatieve toepassingen en best practices. Kortom, inspiratie troef! 

Ga zelf aan de slag tijdens de serious game waar u instaat voor de internationale transportplanning. Al gamend worden de voordelen van collaborative shipping - een belangrijk aspect binnen het principe van Physical Internet - duidelijk. 

Voor wie

Met de Future Logistics Hub in Zeebrugge informeren en inspireren we bedrijven, kennis- en onderwijspartners en overheden over de principes en toepassingen van het Physical Internet. 

Future Logistics Hub: locatie

ABC-Toren
(6e verdieping)
Rederskaai 61,
8380 Zeebrugge 
(link)
 

Praktisch: Plan uw bezoek!

Klaar om te surfen op de digitale golven richting logistiek 4.0? 
Reserveer online uw bezoek.