POM West-Vlaanderen zoekt exploitant voor River Terminal Roeselare

We zoeken een exploitant voor transport van bulk en paletten voor River Terminal Roesalere. Na de succesvolle heropstart van River Terminal Wielsbeke, moet ook River Terminal Roeselare bedrijven de mogelijkheid bieden om hun goederen op een duurzame en filevrije manier te vervoeren.

 

De bouwwerken aan de nieuwe terminal in Roeselare staan gepland in de zomer van 2020. Tegen midden 2021 zou de terminal operationeel zijn. 

Exploitant gezocht

Met De Vlaamse Waterweg nv als bouwheer van de gronden en POM West-Vlaanderen als concessiehouder, werken beide partners nauw samen in dit project. In Wielsbeke verzorgen bedrijven Shipit en Delcatrans de uitbating van de terminal. Voor de terminal van Roeselare is POM West-Vlaanderen nog volop op zoek naar een exploitant. De terminal in Roeselare wordt, net zoals Wielsbeke, een ‘open access’ terminal. Hiermee bieden we aan alle bedrijven de mogelijkheid om de transportshift naar water te maken. Voor de functie van concessiehouder zoeken we een uitbater met knowhow op vlak van bulk en paletten, kennis van procedures en logistieke IT.

Ondernemingsrisico breken

Door het concessionarissysteem breken we het ondernemersrisico dat komt kijken bij dergelijke investeringen. POM West-Vlaanderen wil op deze manier van watertransport een valabel alternatief maken voor alle bedrijven in de regio.

Interesse? 

Meer info: pieter.decloedt@pomwvl.be

Foto: copyright De Vlaamse Waterweg nv