Start&GO biedt extra ondersteuning aan mensgerichte ondernemers in opmars

Meer en meer ondernemers plaatsen de mens centraal in hun business. Een heel diverse groep ondernemers van ergotherapeuten, lifestyle- en burn-outcoaches tot sportcoaches en loopbaanbegeleiders wordt groter en groter. Start&GO wil deze groeiende groep een handje helpen om hun ondernemersskills aan te scherpen en een businessmodel op maat te ontwikkelen.

Uit cijfers van de Nederlandse Kamer van Koophandel steeg de voorbije vijf jaar het aantal coaches dat mensen begeleidt in werk, studie of depressie met 66%. Ook in Vlaanderen steeg het aantal mensgerichte ondernemers en zelfstandige coaches in heel diverse sectoren de voorbije jaren fors. Op het einde van de rit zorgen mensgerichte ondernemers voor meer winst voor mens en maatschappij maar ook de ondernemer zelf mag niet uit het oog verloren worden. 

Heel wat van die coaches doorliepen een parcours verschillend van hun collega-ondernemers. Om de ondernemersvaardigheden van deze groep aan te scherpen, biedt Start&GO de komende maanden heel wat inspiratiesessies, workshops, klankbordsessies en netwerkevents aan. Daarnaast wil Start&GO ook andere ondernemers mobiliseren om na te denken hoe ze mensgericht ondernemen in hun werking kunnen integreren.

Tijdens de kick-off van de dit project op donderdag 6 juni in Marke trokken de aanwezige coaches alvast lessen uit de boeiende ondernemersreis van Evy Gruyaert.  In een latere fase van het project worden er begeleidingstrajecten voor ondernemers opgericht. Deze specifieke trajecten bieden ondersteuning om een op mensgericht ondernemen aangepast businessmodel te ontwikkelen. Ook wordt er een digitaal platform opgericht voor virtuele ontmoetingen en om samenwerking te stimuleren.

 

Meer informatie:

Nele Dekeyser
Start&GO                                                                                                                                                                               
POM West-Vlaanderen
T +476 70 57 42
E nele.dekeyser@pomwvl.be

Aanbod Start&GO Mensgericht Ondernemen