POM West-Vlaanderen werkt samen met wereldtopper EMEC om Blue Accelerator op de kaart te zetten

POM West-Vlaanderen werkte samen met het gerenommeerde European Marine Energy Centre (EMEC) om het testplatform Blue Accelerator tot een hub voor bluegrowthontwikkelingen te laten uitgroeien.

Het maritiem innovatie- en ontwikkelingsplatform Blue Accelerator, gebouwd in april vorig jaar, bevindt zich op ongeveer 500 meter van de oostelijke strekdam van Oostende. POM West-Vlaanderen beschikt over een exploitatievergunning van vijftien jaar. Het Duitse bedrijf NEMOS GmbH, gespecialiseerd in golfenergieconversie, was bouwheer en eerste gebruiker van het testplatform.

Testfaciliteit voor bedrijven en kennisinstellingen

POM West-Vlaanderen stelt het maritiem innovatie- en ontwikkelingsplatform nu beschikbaar voor zowel bedrijven als kennisinstellingen die nieuwe producten en technologieën willen onderzoeken, testen of demonstreren gelinkt aan blauwe economie. Bedrijven kunnen gebruik maken van de vele testmogelijkheden zowel op, onder of boven de zeespiegel.

EMEC helpt Blue Accelerator potentieel te ontsluiten

Hiervoor deed POM West-Vlaanderen een beroep op de diensten van EMEC. Deze testfaciliteit uit Schotland behoort tot de absolute wereldtop in de sector met een expertise van vijftien jaar in golf- en getijdenenergie. EMEC ontwikkelde samen met POM een duurzaam langetermijnbusinessplan om het testplatform de volgende 15 jaar succesvol uit te baten.

Lees hier het volledig persbericht
Meer informatie: www.blueaccelerator.be